Når vi fødes ind i denne verden er det med kroppen som eneste kommunikationskilde. Vores bevidsthed er endnu ikke udviklet, så vi sanser og oplever ene og alene verden gennem kroppen. Det er med kroppen vi mærker vores basisbehov for mad, berøring, søvn, stimulering. Det er gennem kroppen vi er i kontakt med vores omverden. Vi tager verden ind gennem kroppen og vi giver udtryk for vores indre liv gennem kroppen. Det betyder at kroppen som udgangspunkt er et toptunet system.

Med tiden lærer vi at begå os, bevidstheden udvikles og kommunikationen med verden ændrer sig fra at være kropslig til at være sproglig. I den proces hvor vi går fra krop til sprog og bevidsthed sorterer vi ofte noget af vores kropslighed fra. Det betyder at vi efterhånden lære at tillægge tankerne større og større betydning.

Jo mere vi tænker, jo mere bevæger vi os væk fra det kropslige liv. Men kroppen giver adgang til livet her og nu. Tankerne kan tage os til fortid og fremtid. Kroppen er altid til stede lige nu og lige her. Og kroppen reagerer altid på den situation vi står i, de tanker vi tænker og de følelser vi føler.

Kroppen reagerer øjeblikkeligt på det der sker omkring os og i os. Hvis det vurderes vigtigt på baggrund af vores erfaring og levede liv, bliver det sendt fra kroppen og videre op til vores bevidsthed.

Det betyder altså at kroppen altid er et skridt foran. Mange sansninger i kroppen bliver aldrig bevidstgjort for os. Og det er ret smart for ellers ville vi opleve et sansebombardement. Tænk på hvis du hele tiden skulle være bevidst om at mærke tøjet mod din krop. Bare den ene sansning kunne tage meget af din energi og virke meget trættende.

Folk der er særligt sensitive kender netop til det med at tage flere sansninger ind i bevidstheden end andre. Opgaven for dem er at sortere i sanseindtrykkene og acceptere at de er der uden nødvendigvis at handle på dem.

Men for andre, som har skåret kroppen fra – i betydningen af at alle sansninger fra kroppen overhøres – vil det gavne at åbne lidt mere op for de kropslige sansninger.

For når vi træner os i at mærke de konkrete fysiske sansninger i kroppen åbner vi op til et liv, hvor vi er i kontakt med vores inderste kerne. Det er så let at lade os forføre af tankerne. Øver vi os i at holde fokus på kroppen får vi adgang til her og nu. Mærker det der er her og nu. Og lærer at acceptere her og nu. I nuet er der ingen stress. Stress kommer når vi begynder at tænke i fortid eller fremtid.

Har du lyst til at arbejde med dit nærvær, din accept, din kontakt til kroppen, så vi jeg invitere dig til at bruge lydfilen ‘Kroppen som anker for accept’, som ligger under GRATIS.

Har du lyst til at arbejde mere med dit kropslige liv, så læs mere om de live-forløb jeg afholder i 2018 her.

Kroppen er altid med dig – brug den til at styrke roen i dig. Følg mig på facebook eller tilmeld dig mit nyhedsbrev her.

Tak fordi du læste med.

Kærlige kropslige hilsner fra
Tanja

Vil du have et liv med mere ro og mindre stress?

Få kropskærlige tips og tricks direkte ind i din mailbox.

Tak for din interesse, du er nu tilmeldt